Brielle – Transportcontrole; bijna de helft niet in orde

Volgeladen auto’s en auto’s met caravans en aanhangwagens werden door motoragenten naar de controleplaats geleid. Ook kleinere bedrijfsauto’s werden aan de kant gezet. Bij de controle werd de Zeehavenpolitie ondersteund door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de ANWB die terplekke kleine reparaties uitvoerde.

Vijf bestuurders mochten niet meer verder rijden omdat ze geen geldig rijbewijs (BE) hadden. Ze moesten de aanhanger loskoppelen of een andere bestuurder regelen. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor overbelading, verkeerd aangesloten koppelingen, defecte verlichting, te gladde banden en gevaarlijk uitstekende delen. 

Lekke brandstofleiding

Bij één voertuig ontdekte de RDW een lekkende brandstofleiding. De bestuurder had het geluk dat de ANWB ter plekke het lek kon dichten zodat weer veilig verder gereden kon worden.

Informatie en tips

Het vakantieseizoen start en weggebruikers kunnen erop rekenen dat de politie dit soort controles vaker uitvoert. Wilt u voorkomen dat u een bekeuring krijgt of – nog belangrijker – de veiligheid van u zelf en anderen in gevaar brengt? Kijk voor meer informatie en praktische tips op anwb.nl.

Bron: Politie